Nintex - K2

2020 októberében a Nintex bejelentette, hogy megvásárolja az egyik legnagyobb közvetlen versenytárs, a K2 Software Inc. tulajdonjogát, és egyesíti a két céget. A várakozások szerint ezzel a lépéssel a Nintex a digitális működést támogató szoftvereszközök piacának egyik legnagyobb szereplőjévé válik.

Az Abesse 15 éve a K2 kizárólagos partnere Magyarországon. Cégünk egyik kulcs kompetenciája az folyamat-automatizációs tudás és megvalósítási képesség, melyben mások mellett a K2 Five low-code workflow eszközt és a korábbi verziókat is több éve hatékonyan alkalmazzuk. A bejelentés óta a K2 ügyfeleinkkel együtt mi is kíváncsian vártuk az egyesült cég új stratégiájának megismerését. Örömmel láttuk benne azt az irányt, hogy a Nintex a partnerhálózat egységesítéséből nyerhető szinergiák kiaknázása mellett a K2 Five eszközében is perspektivikusan gondolkozik, beemeli azt a meglévő termékportfólióba, így hosszútávon is biztosított az eszköz további fejlesztése.

K2 partnerből Nintex partnerré válva az Abesse is új lehetőségek és feladatok előtt áll. Az EMEA régió egyik legnagyobb K2 partnereként nagy várakozásokkal tekintenek ránk a Nintex eszközök ügyfeleinkhez való eljuttatásában is. Ehhez a szükséges támogatást is megkapjuk a Nintex szakértőitől. Örömmel tapasztaljuk, hogy a Nintex a K2 gyakorlatával megegyezően nagyon aktív partneri kapcsolatokra törekszik az Abessével. Számunkra a Nintex partnerség új eszközök megismerését is hozza. Régi-új partnerünktől Immár nem csak a K2 Five low-code workflow eszközét kapjuk, hanem emellett (vagy akár ehhez szorosan integrálva) kapunk Nintex RPA-t robotizálásra, Promapp-et folyamatok katalogizálására és tervezésére, valamint dokumentumgenerálást és elektronikus aláírást támogató eszközöket is. Bár még csak a Nintex eszköz-képességek megismerésének elején járunk, azt már látjuk, hogy az új eszközökkel még hatékonyabb válaszokat tudunk majd adni az ügyfeleink folyamat-automatizálási kihívásaira.

Az Abesse szakértői és menedzsmentje számára mára egyértelművé vált, hogy az Abesse ügyfelei (és ezzel együtt cégünk is) csak nyerhet a K2 Nintexbe való beolvadásával. Az Abesse folyamatautomatizáló csapata jelenleg azon dolgozik, hogy az egyesülésből származó szinergiák minél teljesebben és minél hamarabb megérkezzenek a már meglévő és a majdani ügyfeleinkhez. Célunk, hogy továbbra is Magyarország meghatározó folyamat-automatizáló megoldásszállítója legyünk, valamint hogy az Abesse folyamat-automatizálási képességét a környező országok nagyvállalatainak is elérhetővé tegyük.