Persze, már a Bátor Tábornak is van!

„- Főnök, mit csináljak? Nem jönnek az adatok az új rendszerben!
– Jelentsd be az IT ügyfélszolgálaton a hibát!
– Jaj, Főnök, már próbáltam, de annyi kategória van, nem tudom, hogy melyiket válasszam. Legutóbb is csak harmadikra találtam meg a megfelelő kollegát…
– Ide jó lenne egy segítő chatbot! Kérdezzük meg Albertet!”

Miért van problémája ennek a kollégának? Hiszen jól strukturált informatikai rendszer támogatja a hibabejelentési folyamatot: logikus, standard, transzparens. Valóban a rendszer fejlesztői, üzemeltetői számára, de nem feltétlenül annak, aki nem napi szinten foglalkozik vele, keresi a belépési pontot. Ez egy tipikus információs aszimmetria, ahol a chatbot jelentheti a segítséget.

A Chatbot a felhasználók szempontjából megfogalmazott tipikus kérdések felől közelít. Egyfajta tölcsérként, terelőeszközként működik: a sokféleképpen megfogalmazódó kérdéseket és a valahol, valamilyen struktúrában meglévő válaszokat köti össze.

„-Ugyan már! A fiatalok kattintgatnak össze chatbotokat a neten, mi egy komoly cég vagyunk!”

Nos éppen ezért, ha komolyan vesszük akár a külső ügyfelek, akár a belső ügyfelek információhiányát, segítsünk nekik chatbottal! A csevegőalkalmazások ma már beépültek a mindennapokba, megváltoztak a felhasználói szokások, ideje ezt figyelembe venni a komoly üzleti oldalon is.

Így tett a Bátor Tábor is, akiknek Az Abesse fejlesztett chatbotot. Ez az egyszerű megoldás segíti a támogatókat a személyi jövedelem 1%-nak felajánlásában is. Ez a támogatás létfontosságú forrás a Bátor Tábor számára.

Sok idő energia elment eddig a praktikus kérdések megválaszolásával. Ennek ellenére előfordult nem egyszer, hogy a praktikus ismeretek hiánya miatt nem sikerült a felajánlás – hiába volt a jószándék.

A Bátor Tábor chatbotja most megválaszolja a kérdések jelentős részét, illetve könnyen, gyorsan elirányítja a kérdezőket a megfelelő helyre, ahol választ is kaphatnak.

Az Abesse nem csak a belső rendszerek fejlesztésében van otthon, de az információs aszimmetria csökkentésében is. Chatbot-kialakítás, integrálás belső rendszerekhez? Nem probléma. Albert segít.

Hol érdemes Chatbotban gondolkodni? Mit mond erről Albert?

  • Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, de kiráz a hideg attól, hogy végig kell hallgatnom egy hosszadalmas IVR-menüt, mire a megfelelő ügyintézőhöz jutok. Inkább nem is telefonálok! – Mi lenne, ha néhány jól irányzott kérdéssel egy Chatbottal ezt kiváltanánk? Az ügyfél gyorsan bekerül a megfelelő csatornába, a frusztrációja is csökken, könnyebben szót ért az ügyfélszolgálati munkatárssal is.
  • Nem olvas senki szórólapot? Kukába kerül a sok hirdetési újság? Drága a fizetett online hirdetés? – Mi lenne, ha egy chatbot értesítné célzottan az ügyfeleket akkor és arról a promócióról, ami érdekli? Még a fák is örülnének!
  • Ritkán használt szolgáltatás? Le kellene tölteni a 121-dik appot? Az ügyfél inkább az ügyfélszolgálatot hívogatja? Ehelyett egy chatbot megválaszolhatná a kérdéseket.
  • Konkrét kérdésre kellene információ, de az adattengerben elveszik? Legyen akár hibabejelentő, utazási információ vagy időpontfoglalás, egy chatbot úgy működik, mint egy horgászbot a felhasználó kezében.

Töltsd le CHATBOT PDF anyagunkat, hogy még hatékonyabb legyen a cég működése!

LETÖLTÉS

Chatbotok felhasználási lehetőségeiről az alábbi cikkekben is olvashat:

Közkívánatra: Chatbotot a HR-re!

Tényleg szükség van chatbotokra az ügyfélszolgálaton?